sistem_politic_romanesc.pdfsistem_politic_romanesc.pdf

Cursul isi propune insusirea unor concepte teoretice de baza referitoare la evolutia institutiilor politice si rolul acestora în cadrul statului de drept. Studiul diferitelor abordari teoretice exprimate in literatura de specialitate urmareste, pe langa familiarizarea la nivel conceptual, si verificarea fezabilitatii diverselor teorii analizate  prin raportarea lor la cazuri practice. Structura cursului, precum si modalitatea de lucru in cadru acestuia, sunt alese astfel incit sa faciliteze familiarizarea studentilor cu terminologia si conceptele de baza specifice din sfera institutiilor politice, analiza si dezbaterea critica a evolutiei institutiilor politice din cadrul sistemului politic românesc, precum şi dezvoltarea abilitatilor de operationalizare cu aparatul metodologic specific in analiza institutiilor politice din Romania.


Fisa_disciplina_operarePC.pdfFisa_disciplina_operarePC.pdf

Operarea PC își propune să îi familiarizeze pe studenți cu modul de lucru cu programele software de tip office și cu utilizarea internetului pentru scopuri educaționale. În acest scop, la curs se va insista pe pachetul de programe Microsoft Office și pe strategii de căutare și găsire a informațiilor relevante pe internet.

introsp_invdist_sp_16_7.pdfintrosp_invdist_sp_16_7.pdf

Disciplina Introducere în Științe Politice este destinată studenților de anul I de la specializările de științe politice, administrative si comunicare. Fiind un curs introductiv, obiectivul principal al acestuia este familiarizarea studenților cu studiul sistematic al fenomenelor politice, cu conceptele teoretice și metodologia specifice științei politice. Cursanții vor parcurge patru module care includ, fiecare, o serie de tematici specifice care discută delimitarea preocupărilor de studiu specifice ale științei politice, tipuri de abordări teoretice și metodologice utilizate în cercetarea din acest domeniu, o serie de concepte fundamentale a căror cunoaștere este esențială pentru înțelegerea proceselor politice complexe

Fisa disciplinei - tehnici de cercetare si redactare academica 2016.pdfFisa disciplinei - tehnici de cercetare si redactare academica 2016.pdf

Vom invata despre cum sa scriem un eseu argumetativ, cum sa citim si sa luam notite sa facem rezumate la texte si sa scriem proiecte de cercetare. Este un curs mai degraba practic recomandata tuturor studentilor. 

Northouse.pdfNorthouse.pdf
Cele doua intalniri vor fi impartite astfel:


Prima intalnire - definirea leadershipului, abordari intuitive, exemple de lideri si caracteristici. Diferentierea dintre studiul Leadershipului ca domeniu academic si Leadershipul axat pe dezvoltare personala.

A doua intalnire - tipologiile majore din studiul leadershipului. Leadership real vs. contrafacut, Leadership bazat pe caracteristici, Leaership transformational, Leadership bazat pe competente, Leadership situational.

Bibliografia se bazeaza pe sectiuni din doua carti:

Dean Williams - Leadership real, Editura CODECS (in limba romana)

Peter Northouse - Leadership. Theory and Practice, 2007 (capitolele 1-7)

Tema pentru sesiune va fi comunicata la a doua intalnire.