FD ID ideologii 2019 2020.pdfFD ID ideologii 2019 2020.pdfSuport de curs Ideologii ID.pdfSuport de curs Ideologii ID.pdf

Cursul de Ideologii politice reprezintă o introducere indispensabilă în domeniul comunicării politice. Studenții se vor familiariza cu principalele concepte utilizate în spațiul politic și vor înțelege natura identităților politice – care devin astăzi tot mai relevante în înțelegerea modului în care sunt construite strategiile de comunicare politică. 

Printre competențele profesionale pe care studentul le va dobândi în urma parcurgerii acestui curs se numără: înţelegerea limbajului și a conceptelor specifice domeniului ideologiilor politice (e.g. spectru ideologic, reductori de complexitate ideologică, post-ideologii etc.) şi utilizarea acestora în domeniul comunicării, dezvoltarea abilităţilor de analiză și de comparație între diferite ideologii și organizațiile politice, identificarea, înțelegerea și utilizarea teoriilor cu privire la ideologii politice, precum și modul în care acestea se regăsesc în practica politică de la nivel național și european.