Suportul de curs necesită un timp relativ scurt pentru parcurgere (o primă lectură putând să ţină doar o oră), dar necesită mult mai mult timp pentru înţelegere. Pentru cei care au înţeles bine lucrurile predate în cazul cursului de Metode şi Tehnici de Cercetare lucrurile vor fi mai uşoare, aici trebuind să fie aplicate cunoştinţele prezentate în acel curs. Pentru cei care nu au reuşit acest lucru trebuie făcute eforturi pentru a reuşi să îndeplinească cerinţele acestui curs.

Seminarul de cercetare îşi propune să fie unul cât mai interactiv având în vedere că discutăm despre o activitate de cercetare individuală, dar asistată. La întâlnirile programate se vor discuta aspecte legate de cercetările întreprinse de către studenţi. Pe tot parcursul semestrului studenţii pot (şi sunt încurajaţi) să contacteze cadrul didactic pentru a primi aprecieri despre munca desfăşurată până la un anumit moment şi sugestii pentru continuarea cercetării.

1.     Alegerea temei;

2.     Partea teoretică;

3.     Metodologia;

4.     Analiza datelor.

După fiecare etapă studenţii vor primi, individual, sugestii şi observaţii vizavi de fiecare temă predată.


Obiective

•Iniţierea studenţilor în înţelegerea componentelor teoretice şi a aspectelor practice ale managementului financiar;
•Prezentarea principalelor elemente de management financiar care pot afecta dezvoltarea comunităţilor locale;
•Aducerea la cunoştiinţă a metodelor prin care decidenţii (politici sau administrativi) pot satisface nevoi multiple şi concurente ale societăţii (comunităţii), având la dispoziţie un număr limitat de resurse;
•Trecerea în revistă a principalelor metode prin care pot fi finanțate investițiile în AP;
Implicarea activă a studenţiilor în activităţile desfăşurate în cadrul cursului;